Włosi wiedzą, w jaki sposób jeść. Być może skutkiem tego, że używane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne i porządne dla każdego. Schematyczna kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – skupia się na prostych, oczywistych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Badania podkreślają, że korzyści płynące ze wzoru diety śródziemnomorskiej mogą obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi i obniżenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest także smakowite i świadczy wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie jedynie smakują niesamowicie, ale również są całe napakowane właściwościami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie w Krakowie
Spójrz na kilka poniższych elementów, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Oliwa z oliwek
Jest to praktycznie niezbędne uporządkowanie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, które spożywa się podczas przeprowadzania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej zmniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest sowita w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak również witaminę E oraz inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Krakow Restaurant
Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są doskonałe, ale te z puszki mogą uczynić, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, schorzeniami serca i osteoporozą i są w stanie działać jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na swoim koncie długą historię zagospodarowania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, który przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to naturalnie dzięki czemu krew ma prawo przepływać swobodnie), sprawia powstawanie naczyń krwionośnych oraz zapobiega kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: są w stanie wstrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem i obniżyć poziom glukozy we krwi w celu słabnięcia ryzyka cukrzycy.